Opvoeden in No-nonsense Stijl

Rutte biedt excuses aan over gang van zaken rondom motie kinderopvang

02-10-2013 10:09

De VVD is helemaal niet tegen het terugdraaien van de bezuinigingen op de kinderopvang, maar steunde de motie over kinderopvang van GroenLinks niet omdat de dekking ervan niet zou deugen. Premier Mark Rutte heeft zijn excuses aangeboden aan de PvdA voor het op het laatste moment intrekken van steun voor een motie die werd ingediend door GroenLinks en PvdA. Dat zegt een bron binnen de PvdA tegen het AD.

Het ging om een regeling voor extra geld voor kinderopvang in ruil voor steun aan de bezuinigingen op de kindregelingen, zoals de kinderbijslag. De motie om meevallers te benutten om meer geld vrij te maken voor kinderopvang was ingediend door GroenLinks en mede ondertekend door de PvdA. Het kabinet wees hem echter van de hand omdat de dekking niet zou deugen. Ook regeringsfracties VVD en een groot deel van de oppositie wilden het voorstel niet steunen.

Toch aangenomen
Volgens de motie zou het geld moeten komen uit meevallers. 'Er was een misverstand over de dekking, dat is uitgepraat', zegt de PvdA-woordvoerster, zonder in details te treden. De motie moet nog in stemming komen. Waarschijnlijk wordt de tekst ervan aangepast. GroenLinks gaat ervan uit dat ze uiteindelijk toch wordt aangenomen.

zie hier voor bron AD

Doorzoek de website

Anneke

'Denk blij. Wees jezelf. Begin meteen.'

Adequaat coach

Inspirerend motivator

Professioneel trainingsfacilitator

Ervaren * Flexibel * Kordaat Authentiek

 

 op facebook

 op Linkedin

ga naar de weblog

Geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in het Handelsregister onder nummer 01144736.

 

 

 

 

 

2009 all rights reserved

Maak een gratis websiteWebnode