Opvoeden in No-nonsense Stijl

'Kinderen opvoeden heeft geen enkele zin'

01-06-2012 10:10

VLISSINGEN - "Wij worden in de baarmoeder ontwikkeld en opvoeders kunnen daar geen invloed meer op uitoefenen", zegt hersenspecialist Dick Swaab, bekend van beststeller Wij zijn ons brein. Aan dit dilemma wordt op vrijdag 1 juni in Vlissingen tijdens het symposium ‘Opvoeden’ aandacht besteed.

De tegenstander in de discussie is Aldo Houterman, hersenfilosoof uit Middelburg. Hij heeft als filosoof heel andere ideeën over de hersens. Volgens hem zijn wij continu bezig ons te ontwikkelen.
 

Particulier initiatief
Het symposium is een particulier initiatief van Peter en Jeanette de Doelder, huisartsen in Middelburg en van directeur van het OPDC ‘De Griffioen’, Pim van Kampendat. De discussie moet dit jaar zonder subsidie van de overheid rondkomen. "Maar wij vinden het thema ‘Opvoeden’ zo belangrijk dat we ermee doorgaan. Juist omdat wij in onze praktijk zien dat er nog zoveel fout gaat en nog zo weinig wordt samengewerkt. Zie het maar als een continue roep om aandacht voor de jongeren en hun opvoeders. En wij richten ons dan specifiek op Zeeland."

Scheldemond College

Het symposium wordt vrijdag om 17.00 gehouden op het Scheldemond College in Vlissingen. De kosten zijn vijftig euro.

 bron: omroep zeeland

Doorzoek de website

Anneke

'Denk blij. Wees jezelf. Begin meteen.'

Adequaat coach

Inspirerend motivator

Professioneel trainingsfacilitator

Ervaren * Flexibel * Kordaat Authentiek

 

 op facebook

 op Linkedin

ga naar de weblog

Geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in het Handelsregister onder nummer 01144736.

 

 

 

 

 

2009 all rights reserved

Maak een gratis websiteWebnode