Opvoeden in No-nonsense Stijl

In belgië: "Kind crimineel? kinderbijslag afnemen"

29-02-2012 10:12

In België gaat Kamerlid Laurent Louis van Mouvement Libéral Démocrate een wetsvoorstel indienen, waarbij ouders hun kinderbijslag verliezen als hun kind het criminele pad op is gegaan.

"Ouders moeten hun kinderen opvoeden, ze mogen de verantwoordelijkheid daarvoor niet afwentelen op de school. De vrijheid om je kinderen op te voeden, maakt de mensen ook verantwoordelijk voor hun kinderen tot ze meederjarig zijn. De kinderbijslag dient nu net voor deze opvoeding", zo bericht de MLD aldus de website Vandaag.

Vijf jaar lang
De kinderbijslag stopt zodra een kind voor de tweede keer voor een rechter moet verschijnen. Deze inhouding zou dan 5 jaar duren. Naast het intrekken van de kinderbijslag wil Laurent Louis ook dat de jeugdrechter de ouders een boete van 12.000 euro op kan leggen. Het MLD-lid zou willen dat dergelijke sancties ook opgaan voor ouders van jongeren die veel spijbelen.

Bureau de Boer lijkt het geen oplossing. Niet altijd is criminaliteit van jeugdigen oorzakelijk terug te voeren op de opvoeding die zij krijgen van hun ouders. Erfelijkheid, omgevingsfactoren (denk aan foute vrienden) en gedragsproblematiek kunnen ook ten grondslag liggen aan crimineel gedrag. Opvoeding is bovendien iets van ons allemaal, niet alleen van ouders.

 

Doorzoek de website

Anneke

'Denk blij. Wees jezelf. Begin meteen.'

Adequaat coach

Inspirerend motivator

Professioneel trainingsfacilitator

Ervaren * Flexibel * Kordaat Authentiek

 

 op facebook

 op Linkedin

ga naar de weblog

Geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in het Handelsregister onder nummer 01144736.

 

 

 

 

 

2009 all rights reserved

Maak een gratis websiteWebnode