Opvoeden in No-nonsense Stijl

De kangaroe methode

01-06-2014 18:54

De fysieke ontwikkeling van een kind blijkt veel baat te hebben bij de kangoeroe methode, dat ondervonden ze ook in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam (al in 1987 hoor). De ademhaling ontwikkelt zich beter als het kind verticaal gedragen wordt ten opzichte van het horizontaal liggen in een couveuse. Ook op lange termijn zijn er gunstige fysieke effecten. Zo bleek uit onderzoek dat de hersenen van vroeg geboren baby’s beter ontwikkelen met de kangoeroe methode. Voor de ouders is het ook fijn om actief bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van de baby. Ook papa kan hierin een actieve rol krijgen. De baby herkent het geluid van de hartslag omdat hij of zij deze ook hoorde in de baarmoeder en door het huid op huid contact heeft de baby het lekker warm.

De naam is natuurlijk ontleend aan de kangoeroe: een dier dat jongen werpt die nog niet zelfstandig kunnen leven, en die jongen dan beschermt en laat groeien in zijn buidel. De methode ontstond in Latijns-Amerika, waar een tekort was aan couveuses.

Hoe werkt de kangoeroe methode?

Op de website Prematuren van verpleegkundigen Petra en Sietske staat onder het kopje ‘buidelen’ duidelijk uitgelegd hoe het in zijn werk gaat. De baby wordt met alleen een luier om op de blote huid van de moeder (of vader) gelegd. Daar wordt dan vaak weer een omslagdoek of molton omheen gelegd. Het gezicht van de baby is in de richting van het hart van de moeder. Met een spiegel kan zij het gezicht van het kindje zien.

Bron: https://www.ecomama.nl/zwanger/kangoeroe-methode/

Doorzoek de website

Anneke

'Denk blij. Wees jezelf. Begin meteen.'

Adequaat coach

Inspirerend motivator

Professioneel trainingsfacilitator

Ervaren * Flexibel * Kordaat Authentiek

 

 op facebook

 op Linkedin

ga naar de weblog

Geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in het Handelsregister onder nummer 01144736.

 

 

 

 

 

2009 all rights reserved

Maak een gratis websiteWebnode