Opvoeden in No-nonsense Stijl

Autovrije zondag in je stad of straat?

21-08-2012 08:50

 

Ken je het nog de autoloze zondag van vroeger? Van 16 tot en met 22 september 2012 is Europa in de ban van de European Mobilityweek. ‘Moving in the right direction’ is de slagzin van de Mobilityweek. In de mobilitieitsweek kunnen zowel decentrale overheden, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven laten zien wat zij doen om duurzame mobiliteit te bevorderen. Denk aan het organiseren van een 'autovrije zondag', een markt rondom elektrisch rijden of 'groene voetstappen'.

Soms worden er ook autovrije zondagen georganiseerd. Bijvoorbeeld in Nijmegen op 16 september, in Leiden is dat 9 september 2012. Je kunt je straat in die week laten afsluiten voor gemotoriseerd verkeer.  Men kan dan kennismaken met alternatieve vervoersmogelijkheden: carpooling, autodelen, fietsen, bussen, rolschaatsen,...
De Europese Mobiliteits Week (EMW) is een initiatief van de Europese Commissie en wordt in Nederland sinds 2003 jaarlijks georganiseerd. Ruim 2000 steden in Europa en daarbuiten doen mee. Doel is aandacht te krijgen voor duurzame vormen van vervoer.

 

 

 

Doorzoek de website

Anneke

'Denk blij. Wees jezelf. Begin meteen.'

Adequaat coach

Inspirerend motivator

Professioneel trainingsfacilitator

Ervaren * Flexibel * Kordaat Authentiek

 

 op facebook

 op Linkedin

ga naar de weblog

Geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in het Handelsregister onder nummer 01144736.

 

 

 

 

 

2009 all rights reserved

Maak een gratis websiteWebnode